Teollisuuden ja tuotannon uusimmat uutiset

Menestyvän yrityksen takana on huolellinen tuotekehitys

Onko mielessäsi idea, jonka haluaisit muuttaa liiketoiminnaksi? Oma menestyvä yritys on meille monille pitkäaikainen unelma, mutta sitä ei useimmiten luoda aivan helposti. Idean kehittäminen toimivaksi liikeideaksi vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja lujaa tahtoa. Se vaatii myös joustavuutta - omaan mielikuvaan ei voi jäädä liiaksi kiinni, jos se ei olekaan toimiva. Oli kyseessä sitten fyysinen tuote tai palvelu, on tuotekehitys myös jatkuva prosessi. Se ei lopu siihen, kun tuote saadaan markkinoille. Lue tästä artikkelista vinkkini idean jalostamiseen toimivaksi konseptiksi.

Kaksi tärkeää kysymystä - miksi ja kenelle?

Ensin on pohdittava onko ideasta tosiaan liiketoiminnaksi asti. Analysoinnin avuksi voit ottaa muutamia kysymyksiä. Ensin on mietittävä, mitä tarkoitusta tuote tai palvelu palvelee, eli minkä ongelman se ratkaisee ja miten. Sitten katsotaan hieman markkinaa - kenelle tuotetta on tarkoitus myydä, kuinka kilpailtu ala on ja kuinka paljon potentiaalisia asiakkaita tuotteelle on näkyvissä. Kun näihin kysymyksiin on vastattu, on sinulla jo selkeämpi kuva siitä, onko ideastasi liiketoiminnaksi asti.

Ammattilaisista apua idean kehittämiseen

Ennen kuin lähdet myymään ideaasi maksaville asiakkaille, voi olla viisasta testata sitä pienellä testiryhmällä. Testiryhmän jäsenten olisi hyvä olla puolueettomia, jotta saat varmasti rehellistä palautetta. Kirjaa kaikki palaute ylös, ja pohdi miten voisit sen perusteella edelleen kehittää ideaasi. Tuotekehityksen avuksi voi myös palkata tuotekehityspalveluihin erikoistuneen yrityksen, tällainen on esimerkiksi Defour Oy. Näin saat varmasti luotettavaa ja asiantuntevaa apua ideasi muokkaamiseen. Joissain tapauksissa voit ottaa myös potentiaaliset asiakkaat mukaan tuotteen kehittämiseen. Näin saat samalla markkinoitua tuotetta. Tuotteen tai palvelun kehittämiseen liittyy myös sen kustannukset - ostaisiko asiakas tämän tuotteen, sillä hinnalla, joka mahdollistaa menestyvän bisneksen?

Menestyvä yrittäjä kehittää tuotettaan jatkuvasti

Kun liikeidea, eli myytävä tuote tai palvelu on muokattu mielestäsi täydelliseksi, voit alkaa myymään sitä maksaville asiakkaille. Muista kuitenkin pitää mielessä, ettei tuotteen tai palvelun jalostaminen ja kehittäminen jää siihen, vaan asiakkailta kannattaa pyytää jatkuvaa palautetta. Näin huomaat helposti, jos jokin liikeideassasi mättää. Asiakastyytyväisyyden lisäksi kannattavuus on yksi menestyvän yrityksen päätekijä. Pidä siis tarkkaa kirjaa menoista ja tuloista, jotta pysyt ajan tasalla siitä kannattaako liiketoimintasi.


jaa